Over Genius Homes

Over Genius Homes

De droom van Genius Homes? Comfortabel en energiezuinig wonen voor iedereen bereikbaar maken. Zorgen dat duurzaam bouwen en wonen niet langer een optie is, maar de standaard. Want als het geen keuze meer is, doet iedereen mee.

Zoeken naar duurzame oplossingen
We willen dat onze planeet ook in de toekomst prettig bewoonbaar blijft en vinden dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Dat we wat moeten doen voor het milieu. Aan onze manier van bouwen en wonen. Maar hoe konden we kwalitatief goede én duurzame woningen bouwen, die ook nog betaalbaar waren? Met een zeer ruime ervaring in de traditionele bouw, was het voor ons duidelijk dat we de oplossing daar niet zouden vinden. Maar toen we in het begin van deze eeuw de eerste prefab dakkapellen en aanbouwen plaatsten, zagen we daar wél potentie in.

Genius Homes: 3D prefab bouwen
Met een achtergrond in de bouwkunde, zochten we naar oplossingen om woningen te bouwen die aan hoge milieueisen voldoen en toch betaalbaar zijn. Dat leidde in 2013 tot onze eigen productielocatie in Drunen, waar we seriematig en projectmatig 3D prefab woningen produceerden. Die aanpak bleek uiterst succesvol én betaalbaar. In 2019 moesten we het pand verlaten, omdat het werd gesloopt. Dit was het moment om het hele concept nogmaals tegen het licht te houden. Door onder andere de afdichting, integratie van de installatie en isolatie verder te verbeteren, behoren de woningen van Genius Homes nu tot de meest duurzame woningen van Nederland.

Zo werkt het

Genius Homes staat voor duurzaam bouwen, energiezuinig en betaalbaar wonen.

Milieuvriendelijk bouwen

Om een zo milieuvriendelijk mogelijke woning te bouwen, besteden we onder andere veel aandacht aan de constructie. Door bijvoorbeeld de maatvoering aan te passen, past standaard isolatiemateriaal precies en hoeven we geen stukken weg te gooien. Zo produceren we minder afval. Daarnaast kiezen we voor grondstoffen die minder milieubelastend zijn en gebruiken we gerecyclede materialen. En houden we materiaal over, dan brengen we dat terug naar de producent.

Duurzaam wonen
Maar: om echt impact te hebben, moet je ook duurzaam kunnen wonen. Daar zijn alle ontwerpen volledig op afgestemd. Onze woningen zijn standaard BENG én tegelijkertijd NOM-ready. Met een kleine aanpassing zijn het al Nul-Op-de-Meter woningen. En daarnaast zijn ze ook nog ‘s onderhoudsvriendelijk, van hoge kwaliteit én comfortabel. Mensen willen tenslotte wel gewoon lekker kunnen wonen.

Samen werken aan mooie wijken
De woningcorporaties en projectontwikkelaars met wie we samenwerken zijn echt onze partners. We gaan in gesprek en geven advies, om vervolgens samen tot de beste oplossingen te komen. Door een aantal heel complete, gestandaardiseerde opties te bieden, maken we het ze makkelijk snel beslissingen te nemen. Maar willen ze liever maatwerk, dan staan we daar natuurlijk voor open. We denken graag mee. Zo werken we samen aan mooie, diverse woonwijken, die ook nog ’s heel erg duurzaam zijn. En wordt onze droom steeds een beetje meer werkelijkheid.

Privacyverklaring