FAQ

Heb je vragen over bijvoorbeeld conceptueel bouwen, prefab woningen en de verschillen met traditionele woningen?
Op deze pagina vind je veel informatie. Staat jouw vraag en niet bij? Neem dan contact met ons op.

Maakt Genius zijn woningen zelf?

Ja, Genius heeft een eigen fabriek . Dat zorgt ervoor dat we de woningen zelf produceren, onder ideale omstandigheden. Zo kunnen we de kwaliteit continu monitoren en garanderen.

Is een prefab woning van Genius net zo stevig als een traditionele woning?

We durven te beweren dat een Genius woning zelfs sterker is als een traditionele woning. De wanden, vloeren, plafonds en daken van onze woningen worden namelijk in hun geheel op een vrachtwagen vervoerd: ze moeten daarom extra sterk zijn. Bedenk je maar eens wat er gebeurt als je delen van een traditionele woning op een vrachtwagen vervoert.
Anders dan bij traditioneel geschakelde woningen, ontwerpen wij elke woning bovendien als een vrijstaande woning. Maar wat zou er gebeuren als je bij traditionele bouw een willekeurige woning uit een rijtje zou verwijderen?

Industrieel bouwen: dan heb je toch helemaal geen keuzevrijheid?

Jawel! Bij Genius Homes wél. Het bouwsysteem van Genius is namelijk erg flexibel. We hebben een aantal woningen voor je uitgewerkt, maar alles is mogelijk en bespreekbaar bij voldoende projectomvang. Nagenoeg alle architectuur kan erop worden toegepast. Als je wil, kan je zelfs elke woning anders maken. Tussen de 3-6 meter breed en de 5-16 meter lang zijn bijna alle maatvoeringen mogelijk. Ook de indelingen en afwerkingsmogelijkheden zijn legio.

Voelt de Genius woning bij bewoning hetzelfde aan als een traditionele woning?

Bij een Genius woning is alles gebaseerd op comfort. Op wonen zoals je dat gewend bent. Alle vloeren zijn dus gewoon van beton. De wanden zijn gewoon schroefbaar: je kan er alles aan ophangen. En net als bij traditionele woningen, gebruiken we gewone gevelstenen. De Genius woning heeft bovendien grote voordelen voor de gebruiker. Het wonen is gezond, omdat we zoveel mogelijk gebruik maken van natuurlijke materialen. Door het gebruik van beton te beperken, is er bijvoorbeeld sprake van minder radonstraling. De goede isolatie zorgt voor een zeer hoog akoestisch en thermisch comfort en de woningen zijn bovendien erg gebruiksvriendelijk.

Gaat een Genius woning net zo lang mee als een traditionele woning?

Jazeker, een Genius woning gaat minimaal net zo lang mee als een traditionele woning. Een Genius woning heeft zelfs nog een groot voordeel aan het einde van de levenscyclus. Je kan de woning namelijk gewoon ophalen en recyclen. Dat klinkt nu misschien nog erg futuristisch, maar circulair bouwen wordt steeds belangrijker. Wij bouwen onze woningen bewust al zoveel mogelijk circulair. De grondstoffen/elementen kunnen in de toekomst zeker worden hergebruikt. Ook het hele casco kan een tweede leven krijgen. Zo ben je met de aanschaf van een Genius woning nu al beter af. Hiermee voorkom je sloop- of afvoerkosten in de toekomst. Sterker nog: we verwachten dat de grondstoffen/elementen zelfs geld gaan opleveren.

Hoe is de kwaliteit van een Genius woning ten opzichte van een traditionele woning?

Omdat Genius woningen in de fabriek worden gemaakt, is de kwaliteit beter te garanderen dan bij een traditionele woning. Bij traditionele bouw is de kwaliteit namelijk erg afhankelijk van de omstandigheden op de bouwplaats of de vakman.
Door fabrieksmatig te produceren, garanderen we dat onze woningen minimaal gelijkwaardig of beter zijn dan traditionele woningen/appartementen. Dit kunnen we aantonen door middel van de nodige certificaten en metingen. Je kunt hierbij denken aan betere isolatie, betere luchtdichting, duurzamere materialen, meer onderhoudsvriendelijke materialen, gebruiksvriendelijke duurzame installatie enzovoort.

Kan ik als particulier een woning bij jullie kopen?

Helaas niet. Door het hoge bouwtempo van ons bouwsysteem is het noodzakelijk seriematige woningbouwprojecten te maken. In de toekomst willen we individuele woningbouw wel zeker mogelijk maken.

Energiezuinig? NOM? Energieneutraal? Wat is nou eigenlijk het verschil?

Energiezuinig houdt in dat je weinig energie verbruikt om je huis te verwarmen en te koelen.

Energieneutraal betekent dat je woning zelf net zoveel energie opwekt (bijvoorbeeld door zonnepanelen) als nodig heeft voor de verwarming, ventilatie en warm tapwater.

Nul-op-de-Meter, oftewel NOM houdt in dat je woning alle energie zelf opwekt zoals bij energieneutraal + de energie die jij als bewoner nodig hebt voor bijvoorbeeld: je verlichting, TV, koelkast, koffiemaker e.d.

BENG (Bijna EnergieNeutraal Gebouw) betekent dat er zo min mogelijk energie wordt gebruikt voor verwarming, ventilatie en warm tapwater. Alle nieuwbouw moet tegenwoordig minimaal BENG zijn.

Privacyverklaring