Genius Bouwen

Betaalbaar duurzaam bouwen

Comfortabel en energiezuinig wonen voor iedereen
Je wil betaalbare woningen of appartementen bouwen, die aan alle eisen van deze tijd voldoen. Echte kwaliteitswoningen, die comfortabel én duurzaam zijn. De oplossing? Prefab duurzaam bouwen met Genius Homes.

Prefab duurzaam bouwen in de fabriek
In onze fabriek bouwen we onder optimale omstandigheden complete verdiepingen. Wanden, vloeren en plafonds worden volledig gemonteerd, inclusief metselwerk, kozijnen, badkamer, trap en zelfs de hele installatie. Weer en wind blijven letterlijk buiten de deur, waardoor de geleverde kwaliteit hoger is dan bij traditionele bouw. De luchtdichtheid en hoogwaardige geluids- en thermische isolatie zijn gegarandeerd. De verdiepingen worden als één geheel naar de bouwlocatie gereden. De afbouw is minimaal: dat is een kwestie van plug & play. De woning is bij plaatsing ook meteen wind- en waterdicht.

Milieuvriendelijk bouwen én wonen
Om duurzaam te bouwen, gebruikt Genius Homes zoveel mogelijk milieuvriendelijke bouwmaterialen. Door bewuste keuzes in de constructie zijn bovendien minder materialen nodig en blijft de hoeveelheid afval beperkt. Aan het einde van de levenscyclus zijn de woningen in hun geheel of in componenten recyclebaar.
Natuurlijk zijn al onze woningen en appartementen standaard BENG: ze behoren tot de woningen met het laagste warmteverlies op de markt. Bij een tussenwoning gaat het om ca. 24 kWh per vierkante meter per jaar, terwijl de huidige BENG-norm een verlies van 65 kWh accepteert. Opschalen naar NOM is heel eenvoudig en tegen een geringe meerprijs mogelijk.

Snel beslissen, snel bouwen
Genius Homes maakt het je makkelijk. Je hebt de keuze uit veel verschillende woningen, die verkrijgbaar zijn in de maten S, M, L en XL. Jij bepaalt het type, de grootte, indeling en materialisering en je weet direct hoeveel dat kost. Heel transparant en heel snel. Maatwerk kan natuurlijk ook, maar duurt iets langer. Ook duurzaam bouwen doen we snel. Op jaarbasis kunnen we zo’n vijfhonderd woningen produceren in onze fabriek. Door de gestroomlijnde productie en continue monitoring, weet je zeker dat jouw woningen straks compleet en conform planning op locatie staan.

Installatie

De installaties zijn perfect afgestemd op het casco en zijn zeer compleet. Ze werken volledig automatisch en reageren op jouw aanwezigheid. De temperatuur stel je in zoals je wil, de woning doet de rest!

Vloer begane grond

RC-waarde van 5,0 m2K/W, goed geïsoleerd, kruipruimteloos. Alle vloeren zijn standaard voorzien van zeer comfortabele vloerverwarming.

Woningscheidende wand

Als enige op de markt met een geïsoleerde wand; RC-waarde van 2,0 m2K/W

Dak

RC-waarde van 7,0 m2K/W; voorzien van zonnepanelen wanneer je de woning uitrust met NOM

Gevel

Zeer goed geïsoleerd en alle naden goed afgedicht; RC-waarde van 5,4 m2K/W

Architectuur

Je bepaalt zelf de uitstraling van de woning. De indeling van de ramen en materialisatie van de gevel is helemaal vrij.

Voordelen van het Genius Homes bouwsysteem

Betaalbaar

Bij Genius Homes weet je van tevoren precies waar je aan toe bent: de prijs is volledig transparant en compleet. Fundering, berging, keuken, badkamer, vloerverwarming en -koeling: alles is inbegrepen. We kunnen deze prijs garanderen, omdat de woningen volledig uitgedacht zijn. Ze worden gebouwd onder ideale omstandigheden, waarbij onverwachte gebeurtenissen zijn uitgesloten. Hierdoor sluiten de prijzen van de woningen aan op de geformuleerde prijzen uit de Woonstandaard.

Duurzaam

Genius Homes streeft naar een toekomst waarin alle woningen volledig duurzaam zijn in productie en gebruik. Met onze slimme bouwtechnieken en unieke bouwsysteem bieden we meer kwaliteit (NOM, BENG, hoge GPR scores en Slim en Comfortabel wonen) tegen een scherpe prijs. Hierdoor zijn de woningen uitermate geschikt voor sociale huur, vrije sector huur en/of (sociale) koop. Zo maken we comfortabel en duurzaam wonen voor iedereen bereikbaar.

Snel

Het team van Genius Homes heeft meer dan twintig jaar ervaring met prefab bouwen. Deze ervaring maakt het mogelijk een tijdspad te koppelen aan het hele bouwproces. Hierdoor kunnen we op jaarbasis 500 woningen produceren in onze fabriek: we zijn een van de snelste bouwers van Nederland. Vanaf het moment dat we een akkoord hebben, leveren we jouw woningen vaak al binnen twaalf weken op.

Betrouwbaar

Het uiterst complete en transparante aanbod van Genius Homes zorgt ervoor dat je exact weet waar je aan toe bent. Ook de prijsstelling en betaalafspraken zijn helder. Door het fabrieksmatig proces en de uiterst goede afspraken met toeleveranciers zijn alle materialen just-in-time aanwezig en worden ze bovendien dagelijks gemonitord op kwaliteit. Je krijgt de woningen dus helemaal conform afspraak geleverd: op tijd én met een hoog afwerkingsniveau.

Circulair bouwen

Genius Homes kiest voor grondstoffen die minimaal milieubelastend zijn. Houtproducten of gerecycled glaswol bijvoorbeeld. Door een slim ontwerp en fabrieksmatige aanpak hebben we minimaal of zelfs geen afvalproducten. Zo sluit Genius Homes de cirkel. De woning is in componenten herbruikbaar en kan zelfs in z’n geheel worden herplaatst.

Hoge kwaliteit

Voor aanvang van de productie zijn alle producten en materialen in de fabriek. Binnen dus. Hier worden ze geconditioneerd opgeslagen en verwerkt. De materialen worden door middel van vaste, geoptimaliseerde processen geassembleerd. De processen en materialen zijn van tevoren uitvoerig getest en de kwaliteit van het eindproduct wordt continu gemonitord. Ook de supply chain is volledig in kaart gebracht. Hierdoor signaleren én voorkomen we eventuele vertraging tijdig.

Flexibel

Je kunt kiezen uit diverse typen woningen en zelf de afmeting en indeling bepalen. Je hebt ook inspraak in de duurzaamheidsambities en het ontwerp. Zo kun je een blok rijtjeswoningen per gevel aanpassen en zo een unieke uitstraling realiseren die helemaal past bij de wijk. Laat je inspireren door onze ontwerpen. Geef je de voorkeur aan een eigen ontwerp? Dat kan natuurlijk ook.

Modulair

Genius Homes is een 3D prefab systeem. In onze fabriek bouwen we complete verdiepingen als één prefab geheel. Vloer, wanden en plafond vormen één element, inclusief kozijnen en aansluitingen voor water en elektra. De elementen worden als één geheel naar de bouwplaats gereden en geïnstalleerd.

Verplaatsbaar

Verandert of verdwijnt de vraag in een regio? Dan verplaats je de Genius Homes woning gewoon naar een andere regio. De economische en ecologische waarde van de woning blijft zo behouden. Onze woningen zijn adaptief.

Duurzaam bouwen: de prestaties van Genius Homes

BENG

BENG (Bijna EnergieNeutraal Gebouw) toetst de energieprestatie van woningen en appartementen in Nederland. De BENG-indicatoren worden bepaald met de NTA 8800.

De BENG is opgebouwd uit 3 indicatoren:

 • BENG 1 – de maximale energiebehoefte in kWh per m2 gebruiksoppervlak per jaar
 • BENG 2 – het maximale primair fossiel energiegebruik in kWh per m2 gebruiksoppervlak per jaar
 • BENG 3 – het minimale aandeel hernieuwbare energie in procenten
Hoe Norm Prestatie*
1: energiebehoefte lager = beter 65 kWh/m2/jr 38,5
2: energiegebruik lager = beter 50 kWh/m2/jr -41,5
3: hernieuwbare energie hoger = beter 40% 171%

*Genius Homes tussenwoning, M5100-20; april 2020

NOM

De woningen van Genius Homes zijn standaard NOM-ready. Het casco en de installaties zijn afgestemd op een NOM-woning.

Er is slechts een kleine uitbreiding van het PV-systeem en een uitgebreid monitoringsysteem nodig om de woning Nul-op-de-Meter te maken.

Als je wil, geven we aanvullend een tien jaar energieprestatiegarantie af.

GPR

De Gemeente Praktijk Richtlijn (GPR) toetst de woning op vijf aspecten. Naast de energieprestatie komen ook bruikbaarheid, aanpasbaarheid, toekomstwaarde en milieu-impact aan bod. De woningen van Genius Homes presteren zeer goed in deze toets, omdat ze zeer energiezuinig zijn en zijn gebouwd van duurzame, hernieuwbare materialen. Door de bouwwijze zijn ze bovendien aanpasbaar en verplaatsbaar en dus zeer toekomstbestendig.

10 Energie
7,4Milieu
8,2 Gezondheid
8,3Gebruikskwaliteit
8,5 Toekomstwaarde

Duurzaam

De woningen en appartementen van Genius Homes zijn duurzaam. Zowel bij de productie als tijdens het gebruik.

 • CO2-besparing: een woning van Genius Homes bespaart 1,6 ton CO2 per jaar*
 • Woningen zijn standaard voorzien van energiemonitoring en voorbereid op domotica
 • CO2– en NOx-opslag in het casco, door het gebruik van veel biobased producten
 • Gebruik van minder grondstoffen
 • Efficiënter gebruik van materialen: slimme engineering en minder afval
 • Recyclen van afval: materialen terug naar de producent voor hergebruik
 • Toepassing van gerecyclede en natuurlijke materialen voor een gezond binnenklimaat
 • Ongeveer 18x minder transportbewegingen tijdens de bouw

* De Genius Homes M5100-220 met NOM bespaart 1,6 ton CO2 per jaar in gebruik.

Lifecycle van een Genius Home

De LCA (Life Cycle Analyse) van de ideale huur- en koopwoning is in de maak.

Alle levensfasen van de woning bepalen hierin de uiteindelijke milieubelasting. Binnenkort weten we meer!

Privacyverklaring