Werkwijze

Prefab duurzaam bouwen in 5 stappen

Wil jij als woningcorporatie, belegger of projectontwikkelaar nieuwe woningen of appartementen bouwen? Dan maak je het jezelf makkelijk met Genius Homes. Je hebt de keuze uit diverse typen woningen en appartementen, die verkrijgbaar zijn in verschillende maten. Een aantal is standaard PMC3, PMC4 en PMC5, volgens de woonstandaard. Jij bepaalt het type, de grootte, indeling en materialisering en je weet direct hoeveel dat kost. Volledig transparant. Zo hak je eenvoudig knopen door en geef jij het startschot voor het prefab duurzaam bouwen van jouw woningen en appartementen. En mocht je dat willen: maatwerk kan natuurlijk ook altijd.

Prefab duurzaam bouwen met Genius Homes

Inventarisatie
5 wk
5 wk
Plan ontwikkeling
2-3 wk
Uitwerken
2-3 wk
Omgevings
-vergunning
Productie en uitvoering
5-8 wk
Engineering
Productie
Levering
Plaatsing
Afbouw
Oplevering
2-3 wk
1

Inventarisatie

Tijdens onze eerste kennismaking vertellen we je graag over de unieke eigenschappen het Genius Homes bouwconcept en de mogelijkheden. Daarna kijken we samen naar jouw project en stellen we de uitgangspunten vast. We bepalen het mogelijke woningtype, aantal woningen/appartementen, jouw planning, het budget en welke architectuur gepast is. Ook maken we heldere afspraken over stap 2 en wat we van elkaar verwachten.

NB: Door ons vroegtijdig in te schakelen voorkom je dubbele kosten of vermijd je hoge, specifieke projectkosten, zoals constructeurkosten en diverse overige advieskosten. Doordat we je op voorhand volledige transparantie bieden over kosten en proces, maak je ook makkelijker keuzes.

Volgende stap
2

Plan maken en vaststellen

Op basis van de uitgangspunten voeren we een eerste massastudie uit en ontvang je een beeld van de woningen of appartementen. Heb je nog aanvullingen en wijzigingen, dan verwerken we die en berekenen we vervolgens een eerste opzet van de bouwkosten. Bij ons aanbod vind je ook de specificaties van de woningen/appartementen, technische omschrijving en voorwaarden. Fijn om te weten: zaken als fundering, berging, keuken, badkamer, toilet, vloerverwarming en -koeling zitten er standaard in. Je ontvangt bovendien een doorloopplanning. Zo weet je op welk moment je beslissingen moet nemen om alles binnen jouw tijdslijnen te realiseren. Zijn we het samen eens? Dan sluiten we de overeenkomst.

Volgende stap
3

Plan uitwerken en vergunningen regelen

Als de overeenkomst is gesloten, gaan we meteen aan de slag. We werken het plan verder uit. Als je helemaal tevreden bent, leggen we het voor bij de nodige instanties om de vergunningen te verkrijgen.

Zodra de vergunningen rond zijn en de status ‘onherroepelijk’ hebben, roepen we de materialen af. De doorlooptijd van het moment van afroep tot productie is ongeveer 8 – 12 weken.

Volgende stap
4A

Bij nieuwbouw: productie en uitvoering

Nog voor de start van de productie beginnen we met de werkzaamheden op de bouwplaats. We richten de bouwplaats in, zetten het project uit, verzorgen de maatvoering en realiseren de voorbereidende werkzaamheden, zoals het grondwerk en de funderingen.

Twee weken na de start van de productie komen de eerste woningen al uit de fabriek. Deze snelheid is één van de voordelen van prefab duurzaam bouwen. Voordat de woningen zijn ingepakt en de fabriek verlaten, worden ze nog eens uitvoerig geïnspecteerd en gecontroleerd. Gemiddeld plaatsen we vijf woningen per dag. De dag na plaatsing voeren we samen met jou de eerste inspectie uit. Na deze inspectie sluiten we de woningen aan, plaatsen we bergingen en verzorgen we de verdere afwerking. De woningen worden over het algemeen vier weken na plaatsing opgeleverd.

4B

Bij sloop-nieuwbouw: sloop, productie en uitvoering

Bij sloop-nieuwbouw stemmen we de tijdlijnen van de diverse procedures en processen uiterst nauwkeurig op elkaar af. We betrekken de huidige en toekomstige bewoners bij deze processen. We kunnen jou als verhuurder helemaal ontzorgen, door zelfs de huisraad uit de woning te halen en tijdelijk op te slaan. Een groot voordeel van het Genius bouwsysteem is, dat de bewoners hierdoor één maand na de start van de sloop alweer terug kunnen in de nieuwe woning.

Nadat de huidige bewoners de woningen hebben verlaten, starten we met het afsluiten en slopen van de woningen. Aansluitend brengen we nieuwe funderingen aan en regelen we de voorbereidende werkzaamheden voor de nutsvoorzieningen. Daarna kunnen de woningen direct geplaatst worden. In deze situatie zorgen we dat de nieuw te plaatsen woningen al klaar staan voor transport. De woningen worden in één dag geplaatst. Vervolgens worden ze afgewerkt, aangesloten op het net en opgeleverd.

Volgende stap
5

Oplevering

De nieuwe bewoners krijgen de sleutels van hun woningen en kunnen ze inrichten en betrekken. Na oplevering van de woning verstrekt Genius Homes de bewoners de nodige documentatie. Ook krijgen ze uitleg over bijvoorbeeld de thermosstaat en vloerverwarming, zodat zij energie én kosten kunnen besparen.

Voordelen prefab duurzaam bouwen

Voor woningcorporaties

 • Transparant: je weet meteen waar je aan toe bent
 • Betaalbaar
 • Voldoet aan alle duurzaamheidseisen
 • Lagere TCO
 • Bij sloop-nieuwbouw: huurders kunnen al na één maand in hun nieuwe woning
Voor projectontwikkelaars

 • Transparant: je weet meteen waar je aan toe bent
 • Betaalbaar
 • Snel: korte doorlooptijd
 • Minder begeleidingskosten
 • Voldoet aan duurzaamheidseisen
 • Hoge kwaliteit
 • Lagere TCO
Privacyverklaring