Thursday 10 June 2021

Genius homes gaat de challenge aan

Eind januari is de challenge So You Think You Can Build (SYTCB) van start gegaan. Namens tien woningcorporaties, het Netwerk Conceptueel Bouwen  en Aedes daagt ESTI de markt uit met de challenge. De challengevraag? Hoe kan innovatie leiden tot betaalbare nieuwbouw? Genius Homes is van de 94 deelnemers die mee doet. Tijdens de finale op 7 juli wordt de winnaar bekend gemaakt.

Innovatie is hard nodig want de woningcorporaties in Nederland moeten versneld 150.000 nieuwe sociale huurwoningen bouwen. De challenge wordt georganiseerd omdat de initiatiefnemers opzoek zijn naar dé innovatie die betaalbare nieuwbouw mogelijk maakt. Genius Homes gaat graag deze challenge aan. Chase Gotlieb, productmanager bij Genius Homes vertelt: “Dankzij ons slimme bouwsysteem kunnen wij bijdrage aan de grote bouwopgave die de woningbouwcorporaties te wachten staat. We hebben een passend oplossingen voor de challenge SYTYCB met ons bouwsysteem. Daarbij bieden wij standaard slimme energiezuinige woningen en appartementen die opgebouwd zijn uit gezonde en duurzame bouwmaterialen en volledig circulair.”

Voor de challenge wordt gezocht naar aanbieders van nieuwe, slimme concepten die een doorbraak kunnen bewerkstelligen in onder andere de aanschafkosten, ontwerpkeuzes, gebruiks- en onderhoudskosten én die unieke samenwerkingen biedt met andere partners in de keten. Zodat woningcorporaties straks kwalitatief goede woningen kunnen bouwen voor een lagere prijs. “Genius Homes heeft voor zowel de PMC 2 (grondgebonden woning) als PMC 7 (appartement) voor 1-2 persoonshuishoudens. Buiten deze productgroepen heeft Genius Homes veel meer modellen” licht Chase toe.

Een grootse challenge mag afgesloten worden met een feestelijke finale. De finale op 7 juli is een hybride event. Naast de finalisten zal een beperkt aantal genodigden live aanwezig zijn. De finale wordt live uitgezonden en gestreamd vanuit de High Tech Campus Eindhoven. Om de finale online te volgen kunt u zich hier aanmelden.

Projecten van Genius Homes

Privacyverklaring